
Voor een lunch laatst, maakte ik deze gevulde broodjes. Heerlijk gekarameliseerde uien in ahornsiroop. Extra lekker door het meegebakken appeltje!
Deze broodjes zijn makkelijk en snel te maken, maar zitten boordevol smaak. Ideaal voor bij een lunch, high tea of bij de soep!
Ingrediënten voor 8 broodjes
- 250 gram bloem
- 3 gram gedroogde gist
- 1tl paprikapoeder (gerookt)
- 1tl gedroogde tijm
- 0,5 tl zout
- 5 gram suiker
- 60 gram zachte (room)boter
- 150 ml amandelmelk (lauw)
De vulling
- 5 rode uien
- 2 appels
- 50ml ahornsiroop
- zout&peper
- Handje Parmezaanse kaas
Het maken
- Zorg dat de melk lauwwarm is. Voeg hier de suiker en het gist aan toe en laat minimaal 10 minuten staan zodat de gist geactiveerd kan worden.
- Doe de bloem met het zout , de tijm en het paprikapoeder in een grote kom. Voeg dan het melkmengsel toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Kneed minimaal 10 minuten om de gluten goed te kunnen laten ontwikkelen. Dek dan af met plastic folie en laat het deeg 1 uur rijzen op kamer temperatuur.
- Snijd de uien en halve ringen en de appels in kleine stukjes. Doe een beetje olie in een koekenpan.
- Bak hier de uien en appels op laag vuur zacht in. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Als de uien echt goed zacht zijn, na ongeveer 10-15minuten, voeg je de ahornsiroop toe en laat je alles nog een minuut of 10 zachtjes door pruttelen. Draai dan het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet eventueel een bakvorm van 18-20cm in met boter/olie.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol hier je deeg op uit. Maak er een lange rechthoek van.
- Beleg 1/3 van het deeg met de uien en appels. Rol dan het deeg over de lengte op tot een grote rol.
- Snijd ongeveer 8 tot 10 gelijke stukken. Leg deze met de snijdkant onder in de vorm tegen elkaar aan.
- Bestrooi de bovenkant met de Parmezaanse kaas en bak het brood in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
~Smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties