Kip Pesto Quiche

Gepubliceerd op 7 september 2020 om 07:20

Kip pesto quiche met tomaten en mozzarella

De vierde quiche die ik maakte voor ons familieweekend in Augustus, was deze Kip Pesto Quiche.  Een smaak combinatie die meestal wel bij iedereen in de smaak valt. 

 

Deze quiche heeft een knapperige bladerdeeg korst en is gevuld met stukjes kip, pijnboompitten, tomaatjes en natuurlijk mozzarella. 

Ingrediënten (voor een 28cm quiche vorm)

  • 1 rol vers bladerdeeg (koeling)
  • 1 bol mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • 90gr pesto
  • 250gr kippendijen
  • 200gr creme fraiche
  • 10-15 Cherry Tomaatjes
  • 50 gr Zongedroogde tomaatjes
  • 2 eieren

Marinade voor de kip:

  • 50 ml Balsamico azijn
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Zout&Peper

 

Het maken

  1. Meng de balsamico azijn met de olijf en zout en peper in een bakje en voeg hier de kippendijen aan toe. Laat dit minimaal 1 uur marineren. Door de azijn blijft de kip lekker mals.
  2. Verwarm de oven voor op 180graden en vet de quiche vorm in.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op hoog vuur. Zodra deze mooi bruin zijn (pas op, het gaat opeens hard!), haal je ze uit de pan en zet je ze apart. 
  4. Voeg nu wat olijfolie toe aan de pan en bak de kippendijen bruin en gaar in de pan. Gebruik eventueel een deksel op de pan om de kip gelijkmatig gaar te krijgen (stomen).
  5. Rol het bladerdeeg uit over de quiche vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Snijd de kippen in stukken en verdeel dit over de bodem. Verdeel ook de pijnboompitten over de bodem.
  7. Snijd de cherry tomaatjes door midden en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verdeel ook de tomaten over de bodem.
  8. Scheur de mozzaralla in stukken en verdeel over de quiche.
  9. Meng de creme fraiche met de pesto en eieren en eventueel wat zout en peper en giet dit mengsel over de quiche.
  10. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Dek eventueel tussendoor af met aluminium folie als de bovenkant te bruin wordt.

 

~ Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.