Quiche met Geitenkaas en Courgette

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 06:15

Quiche met courgette, lente uien, geitenkaas en peterselie

Ook deze quiche was onderdeel van ons familieweekend dit jaar. Van de 4 quiches, waren er 2 vegetarisch en dit was er dus 1 van. :) 

 

Deze quiche is gevuld met courgettes, lente uitjes, kruiden en geitenkaas. Ook weer snel en simpel, maar daardoor niet minder lekker!

Ingrediënten (voor een 28cm quiche vorm)

  • 1 rol vers bladerdeeg (koeling)
  • 2 courgettes 
  • 3 lente uitjes
  • 250gr zachte geitenkaas
  • 50gr kruidenroomkaas 
  • handje verse peterselie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 4 eieren

 

Het maken

  1. Verwarm de oven voor op 180graden en vet de quiche vorm in.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak deze kort aan in een koekenpan met wat zout en peper.
  3. Snijd ondertussen de lente uitjes in kleine ringen en hak de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de courgettes en draai het vuur uit.
  4. Bekleed de quiche vorm met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel het paneermeel over de bodem (dit is om eventueel extra vocht van de courgettes op te vangen).
  5. Verdeel het courgette mengsel over de bodem.
  6. Klop de geitenkaas, met de kruidenroomkaas en de eieren los en breng op smaak met zout en peter.
  7. Verdeel het mengsel over de courgettes en bak de taart in 35-40 goudbruin.

 

~ Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.