Zalm quiche met venkel en broccoli

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 om 07:10

Zalm quiche met venkel, broccoli en Gruyere

Quiches zijn echt ideaal als je snel, lekker en makkelijk iets wilt maken voor een grote groep. Zo maakte ik laatst 4 quiches voor ons familieweekend van dit jaar. De enige uitdaging was om deze quiches een hele dag gekoeld te houden in de auto tijdens de heenreis, welke precies in de hittegolf van dit jaar was.. Maar gelukkig allemaal goed gekomen!

 

Deze quiche is met zalm, venkel en broccoli en op smaak gebracht met dille en Gruyere kaas.

Ingrediënten (voor een 28cm vorm)

  • 1 rol hartige taartdeeg (koeling)
  • 2 blikjes zalm (evt. met dille)
  • 2 eetlepels gedroogde dille (niet nodig als je de zalm met dille gebruikt)
  • 1 zak broccoli rijst (400gram)
  • 1 venkel knol
  • 200gr creme fraiche
  • 2 eieren
  • 50gr Gruyere kaas (geraspt)

 

Het maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in.
  2. Snijd de venkel, zonder het loof maar met de groene stukken, in een kleine stukjes.
  3. Meng de venkel met de broccoli en zalm.
  4. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg en prik met een vorm gaatjes in de bodem. 
  5. Verdeel hier het zalm mengsel over.
  6. Klop de creme fraiche op met de eieren en de dille. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over het zalm mengsel.
  7. Verdeel als laatste de kaas over het de quiche en vouw de randen van het deeg over de inhoud.
  8. Bak de quiche in 35-40 goudbruin.

~ Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.