
Als je op zoek bent naar een gezonde vega ovenschotel, zoek dan vooral niet verder! Deze schotel heeft alles wat je nodig hebt.
Toen ik laatst nog wat roodlof over had, wilde ik daar eens iets anders mee doen dan normaal. Na wat zoeken kwam ik uit op de site van Chef Ernst waar ik de inspiratie voor deze overheerlijke schotel vandaan haalde. Alles wat in deze schotel gaat, is niet alleen heel gezond en lekker, maar levert ook nog eens een extreem kleurrijk geheel op. Alleen die kleur werkt al overtuigend, toch? ;)
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 2 grote stronken roodlof (of 3 kleine)
- 500gr rode bieten (gekookt)
- 2 rode uien
- 4 tenen knoflook
- 1 peer
- handje blauwe bessen
- handje amandelstiften
- takje verse rozemarijn
- 2 el honing
- 4 el olijfolie
- Optioneel: 50gr parmezaanse kaas
- zout en peper
Het maken
- Verwarm de oven voor op 200graden en vet een (grote) ovenschaal in met wat boter of olijfolie
- Snijd de stronken in kwarten en verdeel over de schaal
- Snijd de uien in ringen en de bieten in dunne plakken en verdeel tussen de roodlof.
- Schil de peer en snijd deze stukken. Verdeel de puur, samen met de bessen en amandelstiften over de schaal.
- Rits de rozemarijn naaldjes van de stengel en verdeel deze over de schaal, tezamen met de knoflooktenen.
- Meng de olijfolie met de honing en wat zout en peper tot een dressing en giet deze over de schotel.
- Zet de schaal vor 20 minuten in de oven.
- Na 20 minuten verdeel je de parmezaanse kaas er over en zet je alles nog 10 minuten terug in de oven.
~Smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties