
Zo, na al die lekkere taarten is het weer eens tijd voor een gezond recept. Deze salade met rode biet uit de oven en geitenkaas is namelijk erg voedzaam en doet het perfect als lunch of lichte maaltijd.
Tot voor kort vond ik rode bieten maar niks. Maar aangezien we laatste zo'n beetje alles uitproberen wat we vroeger nooit lekker vonden, moesten we ook aan de rode bieten geloven. En eerlijk is eerlijk, zo waren ze eigenlijk erg lekker!
De Ingrediënten voor 2 personen:
- 500gr rode bieten (4stuks)
- 3 tenen knoflook
- Rozemarijn (vers)
- Olijfolie
- Appelazijn (3 eetlepels)
- Halve citroen
- 1el honing
- Rucola
- Pijnboompitten
- 1 rode of roze ui, 1 gele ui
- 100gr geitenkaas
- Optioneel: Walnoten
Het maken:
- Verwarm de oven voor op 200graden (hetelucht oven) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem 4 stukken alluminium folie en smeer een kant in met olijfolie.
- Snijd de knoflook in dunne plakken en uien in halve ringen.
- Leg op elk stuk folie een rode biet. Snijd de biet in op verschillende plaatsen. Steek de stukken knoflook en rozemarijn in deze inkepingen. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
- Zet de bieten voor 20 minuten in de oven.
- Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten.
- Haal de pitten er uit en voeg wat olie toe aan de pan. Bak de uien aan met wat zout en peper totdat ze mooi zacht zijn.
- Meng de azijn met 3 eetlepels olijfolie en de honing. Pers de citroen hierboven uit. Rits de naalden van 1 rozemarijn takje af en voeg ook deze toe. Breng op smaak met zout en peper. Als je de dressing puur proeft, lijkt deze wat zuur. Geen zorgen, dit gaat perfect samen met de bieten. Je kan eventueel extra honing toevoegen ter compensatie.
- Bak op het laatst de geitenkaas even kort aan totdat deze een bruinig korstje heeft.
- Maak de salade op door eerst wat rucola op een bord te leggen (ong. 2 grote handen). Schep hier de uien bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten en voeg ook de geitenkaas toe. Sprenkel wat dressing over het geheel.
- Haal de bieten uit de oven en schenk hier de dressing over. Serveer deze op of met de salade.
Je kan de salade eventueel nog uitbreiden met bijvoorbeeld walnoten, ijsbergsla en spinazie.
~ Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties