Perfecte buns met Camembert

Gepubliceerd op 5 januari 2020 om 09:00

Kleine breek broodjes met kruiden en gesmolten camenbert

Voor onze extra kerstdag dit jaar, maakte ik deze heerlijke broodjes om te soppen in de camembert.

 

Omdat mijn zus dit jaar niet thuis was met kerst, hebben we op een later moment kerst nog eens dunnetjes over gedaan. Allemaal brachten we wat lekkers mee opdat we de hele middag en avond gezellig konden genieten van al het eten. Zo brachten wij onder andere deze perfecte kruidige buns mee, even in de oven met camembert, en aanvallen!

Ingrediënten voor 18 buns

Het deeg

  • 500gr bloem
  • 7gr gedroogde gist
  • 10gr suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 50gr zachte (room)boter
  • 325ml volle melk (lauwwarm)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 250gr camembert 
  • zout
  • 1 teen knoflook

 

Het maken

1. Zorg dat de melk lauwwarm is en voeg hier de honing en gist aan toe. Laat dit een paar minuutjes staan zodat de gist geactiveerd kan worden.

2. Zodra de gist actief is, voeg je dit toe aan de bloem. Voeg hier ook 30gr boter aan toe en begin met dit te mengen totdat alles door elkaar is. Voeg dan het zout, de oregano en tijm toe en kneed tot een soepele bal. De deegbal moet niet meer plakkerig voelen, maar aanvoelen als een lekkere soepele bal die je heel ver uit kan rekken.

3. Vet een grote kom in met wat olie en leg het deeg hier in. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. 

4. Kneed het deeg nog een keer goed door en vorm er 18 gelijke stukken van. Rol deze tot mooie balletjes. Let het doosje van de camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en deeg hier de bolletjes omheen. Dek af met een theedoek en laat nogmaals 1 uur rijzen. 

5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de overige 20gr boter en pers hier het teentje knoflook in uit. Zodra het deeg klaar is met rijzen, bestrijk je de bolletjes met de gesmolten boter. 

6. Doe de camembert in zijn bakje (zonder deksel) en snijd de kaas op een aantal plekken in.

7. Bak dit alles in 20 minuten af in de oven. Als de kaas nog wat hard is, kan je het bakje kaas eventueel wat langer in de oven laten.

 

~ Smakelijk!

Kleine breek broodjes met kruiden en gesmolten camenbert

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.