Rode ui & Venkel quiche

Gepubliceerd op 14 november 2019 om 06:00

Hartige taart met een korst van pijnboompitten, gevuld met rode uien en venkel en verse salie

Voor de quiche afgelopen weekend wilde ik eens wat anders proberen qua deeg, iets wat beter bij ons dieet past. Al eens eerder heb ik geëxperimenteerd met pijnboompitten en dat heb ik voor deze quiche ook weer gedaan. 

 

Samen met amandelmeel en een klein beetje normale bloem, heb je zo een heerlijk deeg gemaakt. Vol met goede voedingstoffen en veel minder gluten. 

 

Als vulling gebruikte ik venkel en rode ui, gesmoord in een balsamico azijn. Super simpel, super lekker. En ook nog eens verantwoord! 

Ingrediënten voor een vorm van 20cm

Het deeg

  • 100gr pijnboompitten
  • 75gr amandelmeel
  • 50gr bloem
  • 75gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren (l)
  • Snufje zout

De vulling

  • 50gr roomboter
  • 5 blaadjes salie
  • Twee grote rode uien
  • 1 venkelknol
  • 50gr suiker
  • 100ml balsamico azijn
  • Zout & peper naar smaak
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 ei geklutst
  • Handje geraspte Parmezaanse kaas

 

Het maken

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden en vet de vorm goed in. 

2. Hak de pijnboompitten goed fijn en meng dit samen met het amandelmeel, de bloem, kaas en suiker. Voeg de eieren toe en mix tot een samenhangend geheel. Kneed tot een deegbal en leg deze in koelkast te rusten terwijl je de vulling maakt. 

3. Smelt de boter in een pan en voeg hier de salie aan toe. Laat op laag vuur trekken terwijl je de rest voorbereid.

4. Snijd de uien fijn en de venkel is stukken. 

5. Voeg de uien toe aan de boter, samen met zout en peper. Bak de uien voor 5 minuten en voeg dan de venkel toe. 

6. Voeg de suiker en balsamico azijn toe en zet het vuur wat hoger. Laat de balsamico azijn inkoken totdat het wat stroperig wordt en het vocht vrijwel weg is.

7. Neem het deeg uit de koelkast en bekleed hiermee de vorm. Strooi er wat paneermeel overheen.

8. Vul de taart met uit ui en venkel mengsel. Giet het ei erover en bestrooi met de kaas.

9. Bak de quiche in 30 minuten goudbruin en knapperig.

 

~ Enjoy!

Hartige taart met een korst van pijnboompitten, gevuld met rode uien en venkel en verse salie

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.