Steamed stuffed buns

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 om 06:00

Afgelopen weekend kwam een gezellig groep vrienden bij ons eten. Samen met een vriendin, hadden we allerlei hapjes klaargemaakt. Waaronder dus deze gestoomde broodjes.

 

Als je het deeg van deze broodjes eenmaal onder de knie hebt, kun je allerlei kanten op. Met vulling, zonder vulling, zoet of hartig, stomen of  afbakken in de oven, mogelijkheden zijn oneindig! 

 

In dit recept een Western twist op de klassieke Chinese Steamed Pork Buns. 

Ingrediënten voor 10 buns (of 15 kleinere)

Het deeg

  • 30ml warm water
  • 7gr gedroogde gist
  • 1 theelepel honing
  • 400gr bloem
  • 40gr suiker
  • 10gr zout
  • 200ml melk
  • 1 eetlepel (olijf)olie

De vulling

  • 250gr spekreepjes
  • 1 rode ui, 1 roze ui (of andere uien naar keuze)
  • 1 teentje knoflook
  • 50gr champignons
  • Verse gember (2cm)
  • Barbecuesaus, naar smaak en keuze (bijv. Honey Sweet).

 

Het maken

1. In een klein kom, voeg het water, gist en honing samen. Roer even kort door en laat staan totdat het gaat bubbelen (ongeveer 5 minuten).

2. In een grotere kom, meng de bloem met suiker, zout, melk en de olie. Kneed met de hand goed door (of in de keukenmachine) en voeg het gistmengsel toe zodra deze bubbels vertoond. 

3. Kneed goed door totdat je een soepel samenhangend geheel hebt. Het deeg moet goed te vormen zijn tot een bol en lekker zacht en elastisch aanvoelen. 

4. Vet een kom in met olijfolie en plaats hierin de deegbal. Dek af met folie en laat voor minimaal 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. 

5. Maak ondertussen de vulling door de spekjes te bakken. Haal uit de pan en laat uitlekken.

6. Snijd de uien, champignons, knoflook en gember heel fijn. In het spekvet, indien nodig wat olie toevoegen, bak je de overige ingrediënten voor een minuut of 5 tot 10 aan. Voeg daarna de spekjes weer toe.

7. Naar smaak kan je eventueel zout en peper toevoegen. Voeg verder de barbecue saus toe (alles moet rijkelijk bedekt zijn met de saus) en laat kort pruttelen. Laat de vulling afkoelen.

8. Zodra het deeg gerezen is, maak je kleine balletjes. Elke balletje druk je goed plat en rol je verder uit. In het midden leg je een à twee theelepels vulling.

9. Vouw de zijkanten omhoog en rol het broodje terug in een bolletje. 

10. Stoom de broodjes voor 15 tot 20 minuten. Dit kan of in een stoommandje boven een pan water, of in de snelkookpan met stoom onderzetter. 

 

~ Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.