Ontbijt muffin

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 om 06:00

Ontbijt muffins vol groentes, een goede start van de dag!

 

Weer een lekker makkelijk receptje voor jullie, maar wel eentje waar je eindeloos bij kan varieren in smaken. Een gezonde start van je dag, en een makkelijke manier om meer groentes binnen te krijgen. In principe kan je alle groentes er in doen die je zelf wilt, maar ik zal hieronder 2 combinaties geven die erg goed uitpakken. 

Ingrediënten voor 6 muffins (2 pp voor 1 portie):

Combinatie 1: Zoete aardappel & Gegrilde paprika

  • 3 Large eieren
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 1 zoete aardappel
  • 1 gegrilde paprika
  • Pijnboompitten

 

Ingrediënten voor 6 muffins (2 pp voor 1 portie):

Combinatie 2: Champignons, spinazie & ui

  • 3 Large eieren
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 4 champignons
  • 1 sjalotje
  • handje (baby) spinazie
  • Pijnboompitten

Het maken:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven) en bekleed een muffin vorm voor 6 muffins met siliconen of papieren vormpjes.

 

Kluts de eieren in een schaal en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg ook een klein scheutje olijfolie toe. Meng ook wat pijnboompitten en een klein handje van de Parmezaanse kaas door de eieren.

Snijd de groente naar eigen smaak fijn. Ik heb ze liever zo fijn mogelijk bijvoorbeeld, maar voor extra bite kan je de stukken wat groter houden. Voeg deze toe aan het eimengsel en verdeel over de vormen.

 

Bak de muffins in 25 minuten gaar in de oven.

 

Goed af laten koelen en een in luchtdichte bak in de koelkast bewaren.

 

Smakelijk!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.