The Longevity Paradox

Gepubliceerd op 31 juli 2019 om 20:40

The Longevity Paradox, wat is dat?!


Recentelijk zijn wij begonnen met het zoveel mogelijk volgen van de levensstijl tips in dit boek. Waarom? Dit boek is geschreven door arts Steven Grundy en gaat uit van je 'inner guts'. Het focust zich op het gezond houden van je binnenkant, om daarmee zo lang mogelijk in goede gezondheid te leven. Dat willen we allemaal, toch?

De key van dit "dieet" is het lectin-free eten, ofwel complexe proteines vermijden. Moeilijk? Nee eigenlijk helemaal niet! Oke een klein beetje, want ik mag (op amandelen na) geen noten eten... Maar! Dat maakt het ook extra leuk, het vraagt om wat creativiteit. Volg ik dit 100%?

Nee, zeer zeker niet. Een goed stuk taart met roomboter en met gluten zal ik zeker niet afslaan. En ook de fijne etentjes met vrienden niet. Dus er zullen van tijd tot tijd ook zeker wat minder gezonde recepten verschijnen. Maar in de basis houden we ons op een normale doordeweekse dag wel volledig aan de richtlijnen van Dr. Grundy. En ik zeg bewust richtlijnen, want er is altijd ruimte voor eigen interperatie. =D

 

In zijn boek gaat Dr. Grundy natuurlijk ook in op de gezondheidsvoordelen van het lectin free eten. En die zijn er veel! Het is altijd de vraag of alles hetzelfde effect heeft op iedereen, maar zo benoemt hij bijvoorbeeld het 'genezen' van migraine, vele buikpijn klachten en allerlei huidproblemen. Aangezien ik hier zelf veel last van hebt, ben ik erg benieuwd wat het met mij gaat doen. 

 

Ik ben dan ook erg benieuwd hoe we ons voelen als we dit voor een langere periode volgen. 

I'll keep you posted!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.