
Cheesecake for dinner? YES!
Onlangs zijn wij begonnen met het zoveel mogelijk volgen van het boek: "The Longevity Paradox: How to die young at a ripe old age?". Dit boek focust zich op de binnenkant van je lichaam en hoe je die het beste gezond kan houden, focus op de micro-organismes in je lichaam. =D
Volgens dit boek is zuivel van koeien bijvoorbeeld slecht voor je darmen (behalve van de Jersey koe), maar is zuivel van geiten en schapen daarentegen wel goed! Leuk om hier mee dus aan de slag te gaan.
Zo kwam ik uit op deze geitenkaas cheesecake van Allerhande. Eigen draai aangegeven om de bodem ook geschikt te maken, want er zitten noten in de bodem
Hiermee heb je een maaltijd die aan alle eisen voldoet; lekker, makkelijk en gezond!
Leuk als je eters krijgt, iedereen een mooi puntje met een frisse salade en klaar.
Ingrediënten voor een 24cm springvorm:
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram fijn gehakte pijnboompitten
- 5 eieren
- 5 el olijfolie
- 450 gram (zachte) geitenkaas 45+
- 1 pot groene olijven
- 1 pot gegrilde paprika
- 1 bloemkool
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Snijd de bloemkool in fijne roosjes en kook in een minuut of 15 gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Meng ondertussen het amandelmeel met de fijngehakte pijnboompitten, 1 ei en 3 eetlepels olijfolie. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
- Als de bloemkool wat is afgekoeld, kan deze met de geitenkaas met de staafmixer tot glad beslag gemalen worden. Snijd het grootste deel van olijven en de paprika's fijn en schep dit door het beslag. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Schenk de vulling over de bodem van de taart en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm 15 min. iets afkoelen.
- Maak de taart af met wat in reepjes gesneden gegrilde paprika en olijfjes.
Lauwwarm het lekkerste, maar koud de volgende dag als lunch ook zeker een aanrader!
Reactie plaatsen
Reacties