Sinaasappel amandeltaart

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 07:30

Sinaasappel cake van amandel meel met sinaasappel gember jam

Na lange tijd is hier dan weer een recept. Dit taartje is zo makkelijk, maar zo lekker en bevat ook nog eens geen toegevoegde suikers. De smaak van dit taartje komt van vers sinaasappelsap, sinaasappelrasp en door het gebruik van amandelmeel. Dit taartje wilde ik jullie niet onthouden. 

Ingrediënten voor een 20cm springvorm:

  • 2 eieren
  • 60gr olijfolie
  • 60gr amandelmeel
  • 60gr speltmeel
  • 5gr bakpoeder
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • snufje zout
  • 2 eetlepels jam naar keuze (Bijvoorbeeld: Sinaasappel&Gember)

 

Het maken

  1. Verwarm de oven voor op 175graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Mix de eieren met een garde los en licht schuimig en voeg de olijfolie toe.
  3. Meng het amandelmeel met het speltmeel, bakpoeder en snufje zout door elkaar.
  4. Voeg het meel mengsel toe aan de eieren en mix door elkaar.
  5. Rasp de sinaasappel boven de kom en pers vervolgens het sap uit. Mix alles goed door elkaar.
  6. Stort het beslag in de vorm en bak de taart in 35 minuten gaar.
  7. Als de taart afgekoeld is, haal je deze uit de vorm en smeer je hem royaal in met de jam. 

~ Smakelijk!

Sinaasappel cake van amandel meel met sinaasappel gember jam

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.