
Naast de Pastinaak Kastanje taart met koffie maakte ik ook deze Kastanje Amandeltaart, met zelfgemaakte kastanje puree!
Ingrediënten voor 1 tulband cake
- 4 eieren
- 350gr gezoete kastanje puree (bijvoorbeeld: dit recept of uit een blikje )
- 150gr amandelboter
- 80gr (room)boter
- 50gr bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 4 eetlepels amandelmelk
- 75gr chocolate chips
- 100gr (extra) pure chocolade
- 1 eetlepel kokosolie
Het maken
- Verwarm de oven voor op 180graden en vet de vorm in. Bestrooi de vorm met bloem. Zorg dat de bloem door heel de vorm heen zit en klop het overtollige aan bloem er uit.
- Splits de eieren en klop de eiwitten in een aparte kom stijf.
- Mix het eigeel met de kastanje puree, de amandel boter en de boter door elkaar.
- Zeef dan de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom en mix totdat je een samenhangend geheel hebt. Voeg de melk toe om het geheel wat lossen te maken.
- Voeg dan beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten toe met een spatel. Voeg pas weer een nieuw deel toe als het vorige deel volledig opgenomen is.
- Spatel op het laatst voorzichtig de chocolate chips door het beslag.
- Verdeel dan het beslag gelijkmatig over de vorm.
- Bak de cake in 45-50 goudbruin en gaar.
- Laat de cake goed afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
- Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie. Bestrijk de cake hier volledig mee.
- Optioneel: Versier de cake met bijvoorbeeld sprinkles.
~ Smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties