
Wij hebben het geluk te wonen tussen 2 bossen in. In het ene bos zijn op het moment veel tamme kastanjes te vinden.
Daar hebben we er laatst veel van meegenomen en verschillende dingen mee gemaakt. Zo zijn er kastanjes door het wekelijkse zuurdesembrood gegaan maar zijn er natuurlijk ook taarten meegebakken. Waaronder deze met pastinaak!
Ingrediënten voor 18cm taart
- 150gr zelfrijzend bakmeel
- 150gr zachte (room)boter
- 125gr donkere basterdsuiker
- 1,5 ei (losgeklopt)
- 2 eetlepels (amandel)melk
- 2 staafjes mokka, opgelost in een klein beetje gekookt water (ongeveer 2 eetlepels)
- Snufje zout
- 50gr chocolate chips
- 100gr pastinaak (fijn geraspt)
- 100gr geroosterde kastanjes (of andere noten), fijn gehakt
Het maken
1. Verwarm de oven voor op 180graden en vet de taartvorm in.
2. Klop de boter en de suiker romig. Dit duurt een paar minuten.
3. Voeg dan beetje bij beetje de eieren toe en mix door totdat ze volledig opgenomen zijn.
4. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout boven de kom en mix tot een samenhangend geheel.
5. Voeg dan de opgeloste mokka staafjes en de melk toe om het geheel wat soepeler te maken.
6. Spatel vervolgens voorzichtig de pastinaak, de kastanjes en de chocolate chips door het beslag.
7. Stort het beslag in de vorm en bak de taart in 50minuten gaar.
8. Laat goed afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
9. Optioneel: Bestrooi met poedersuiker voor serveren
~Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties