Kokos avocado taartje

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 06:00

Kokos avocado taart met pure chocolade

Ik heb dit recept in een andere variatie al online staan, Avocado Kokos bars , maar deze wat simpelere versie was zo lekker, dat ik het recept gewoon nog een keer deel! :) 

 

1 puntje is ofwel een perfect verantwoord tussendoortje ofwel een heerlijke verwennerij bij de thee. Het is ook nog eens zo gemaakt, je hebt alleen 2 uur geduld nodig tijdens het opstijven in de koelkast. Maar, dat wachten wordt beloond!

 

Ingrediënten voor een 16cm vorm (6 stukken):

  • 1/2 avocado
  • 75gr geraspte kokos
  • 85gr (goede kwaliteit) honing
  • 63gr gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • rasp van een halve limoen
  • 50gr pure chocolade (ik heb 90% gebruikt)
  • handje kokos schaafsel
  • handje amandelen (grof gehakt)

 

Het maken:

  1. Bekleed de vorm met bakpapier en vet in met wat olie.
  2. Doe alles behalve de chocolade, kokos schaafsel en amandelen in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een egale massa.
  3. Stort de massa in de vorm, verdeel gelijkmatig en druk aan met de achterkant van een lepel.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en stort dit over de massa heen.
  5. Bestrooi met de amandelen en het kokos schaafsel.
  6. Zet het taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast.

 

~ Enjoy!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.