
Ik heb dit recept in een andere variatie al online staan, Avocado Kokos bars , maar deze wat simpelere versie was zo lekker, dat ik het recept gewoon nog een keer deel! :)
1 puntje is ofwel een perfect verantwoord tussendoortje ofwel een heerlijke verwennerij bij de thee. Het is ook nog eens zo gemaakt, je hebt alleen 2 uur geduld nodig tijdens het opstijven in de koelkast. Maar, dat wachten wordt beloond!
Ingrediënten voor een 16cm vorm (6 stukken):
- 1/2 avocado
- 75gr geraspte kokos
- 85gr (goede kwaliteit) honing
- 63gr gesmolten kokosolie
- 1 theelepel vanille extract
- rasp van een halve limoen
- 50gr pure chocolade (ik heb 90% gebruikt)
- handje kokos schaafsel
- handje amandelen (grof gehakt)
Het maken:
- Bekleed de vorm met bakpapier en vet in met wat olie.
- Doe alles behalve de chocolade, kokos schaafsel en amandelen in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een egale massa.
- Stort de massa in de vorm, verdeel gelijkmatig en druk aan met de achterkant van een lepel.
- Smelt de chocolade au bain marie en stort dit over de massa heen.
- Bestrooi met de amandelen en het kokos schaafsel.
- Zet het taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast.
~ Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties