Vegan Pruimentaartje

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 06:00

Vegan pruimen taart met marsepein

Ik was laatst iets te enthousiast in het kopen van pruimen en moest dus op zoek naar een goede bestemming. Dat het een taartje werd, wist ik meteen. 

 

Uiteindelijk kwam ik dit Vegan Pruimentaartje tegen. Hier en daar een kleine aanpassing gedaan op het recept, maar het resultaat was heerlijk! Een echt goed recept voor een vegan korst voor zoete baksels. :)

Ingrediënten voor een 16cm vorm:

  • 75gr speltmeel (of boekweit voor een glutenvrije optie)
  • 75gr amandelmeel
  • 1tl kaneel
  • 1tl lijnzaad
  • 1tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 (kleine) banaan
  • 1tl vanille extract
  • 15gr gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel water
  • handje havermout
  • 100gr hele amandelen (zonder vlies)
  • 4 gedroogde dadels & 3 gedroogde vijgen (of 6 gedroogde dadels)
  • rasp van een halve citroen
  • 4 pruimen
  • handje geraspte kokos

 

Het maken

  1. Wel de dadels en vijgen in heet water.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en vet de springvorm in met olie. Bekleed eventueel ook met bakpapier.
  3. Meng het meel met kaneel, lijnzaad, bakpoeder een snufje zout in een mengkom. Prak de banaan en voeg deze samen met vanille en de kokosolie toe. Meng alles tot een samenhangend deeg en voeg tot slot een eetlepel water toe.
  4. Bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Strooi het handje havermout hier op.
  5. Doe de dadels en vijgen (zonder het water) met de amandelen en citroen rasp in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Het moet eigenlijk marsepein worden, maar heb je net als ik alleen staafmixer tot je beschikking? Grof pureren is prima genoeg! Als het grootste deel een marsepein structuur heeft maar er verder nog wat hele amandelen of stukjes dadels inzitten, is geen enkel probleem!
  6. Smeer de marsepein uit over de bodem.
  7. Snijd de pruimen in partjes en druk deze naar eigen creativiteit in de marsepein.
  8. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Houdt tussendoor in de gaten of de pruimen niet aanbranden.
  9. Laat de taart afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met de geraspte kokos.

~ Smakelijk!

Vegan pruimen taart met marsepein

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.