
Voor de Swiepswoepswap van de maand September, werd ik gekoppeld aan de blog van Romy, van Kook Room. Een prachtige blog met lekker veel bak recepten. Daar zag ik onder andere ook een recept voor een 'Healthy Nutella Brownie'.
Ik wist meteen dat dit hem ging worden! Aangezien hazelnoten geen optie zijn voor mij heb ik het originele recept wel onder de loep genomen en is dit het resultaat geworden. Wij vonden het in elk geval geslaagd!
Ingrediënten voor een 20cm vorm
- 130 gr gedroogde dadels (of een combinatie met vijgen)
- 100gr ongezoete appelmoes
- 50gr zuurdesem starter
- 50gr amandelmeel (Heb je geen Zuurdesem starter? Gebruik dan 75gr amandelmeel)
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 ei
- Rasp van een halve sinaasappel
- 1tl vanille extract
- 1tl bakpoeder
- Snufje zout
- handje grof gehakte amandelen
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- Amandelschaafsel
Het maken
- Wel de dadels en/of vijgen in heet water, dit maakt het makkelijker om ze te pureren.
- Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 180graden (hetelucht).
- Doe de dadels (zonder het water) samen met de appelmoes in een blender of gebruik een staafmixer en pulseer tot een samenhangend geheel.
- Doe het mengsel in een mengkom en voeg het vanille extract, de sinaasappelrasp en het cacoapoeder toe. Meng dit met een spatel goed door elkaar.
- Voeg dan het eitje toe en meng tot volledig opgenomen.
- Roer er dan de desemstarter, het amandelmeel, bakpoeder en snufje zout door. Als je een mooi samenhangend beslag hebt, spatel je de gehakte amandelen er door en stort je alles in de vorm.
- Bak de brownie voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Als de brownie afgekoeld is, haal je deze uit de vorm en bestrijk je de bovenkant met de kokosolie. Bedek met het amandelschaafsel.
~ Smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties