Zoete kokosbroodjes (Vegan)

Gepubliceerd op 30 juli 2020 om 07:01

Vegan kokos broodje met blauwe bessen en rood fruit

Laatst zag ik ergens een Vegan kokosbrood voorbij komen. En dan bedoel ik niet het kokosbrood wat hier in de supermarkt als brood beleg verkocht wordt haha maar echt een loaf.

 

Een tijdje terug heb ik het recept al eens gemaakt maar ik vond het wat saai. De smaak opzich was goed, maar het miste wat. Afgelopen weekend heb ik wat lopen sleutelen aan het recept en nu is het een heerlijk zoet broodje! Perfect voor (een uitgebreid) ontbijt, lunch of bij de koffie.

 

Ingrediënten (4personen)

Het broodje:

  • 150gr bloem
  • 60gr water 
  • 1,5gr gedroogde gist
  • 15gr kokos olie (gesmolten)
  • zout
  • 2 eetlepels kokos suiker

De vulling:

  • 170ml kokosmelk
  • 25gr geraspte kokos
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • handje blauwe bessen
  • handje gevriesdroogd rood fruit

 

Het maken

1. Gebruik lauwwarm water en los de gist hier in op. Meng ondertussen de bloem met het zout en de suiker.

2. Als de gist opgelost is, voeg je dit toe aan het bloem mengsel en kneed je alles even goed door. Dek af en zet weg voor 20 minuten.

3. Voeg na 20 minuten langzaamaan de kokosolie toe en kneed door totdat je een zacht en soepel deeg hebt. Dek af en laat een uur rijzen op kamertemperatuur.

4. Maak ondertussen de saus. Doe de kokosmelk (150ml) in een sauspannetje en voeg hier de suiker en kokos aan toe. Laat dit zachtjes pruttelen totdat je een samenhangend geheel hebt en haal dan van het vuur.

5. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

6. Als het deeg klaar is, rol je deze uit op een lichtjes met bloem bestoven werkblad. Rol uit totdat je een rechthoek hebt van ongeveer 20 bij 40 cm. Bestrijk de kokossaus over het deeg, maar zorg dat je ongeveer 0,5cm van de rand vrij houdt. Verdeel hierover de blauwe bessen en het gevriesdroogd fruit (eventueel eerst kleiner gemaakt). 

7. Rol, vanuit de lange kant, het deeg op tot een lange sliert. Deze sliert rol je dan vervolgens weer op tot een grote bun waar je het uiteinde dicht drukt tegen de andere kant. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de overgebleven kokosmelk.

8. Bak het broodje in ongeveer 20 minuten af totdat deze goudbruin is.

9. Optioneel: bestrijk nogmaals met wat kokosmelk en versier met geroosterde kokossnippers en/of wat fruit.

 

~ Smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.