Cookies met Vlierbloesem

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 06:00

Na het zien van de vele verschillende cookies op Instagram, had ik toch ook wel zin in van die lekkere grote chewy cookies.

Cookies die mij doen denken aan de tijd dat ik nog bij de Mac werkte (lang geleden haha), waar ik bij avonddienst bijna altijd zo'n White Chocolate Raspberry cookie nam. Heerlijk waren die!

 

Om toch wat anders dan anders te maken, maakte ik deze cookies met cranberries en amandelen. Ik voegde nog wat vlierbloesemsiroop toe en zo rolde binnen nog geen halfuur deze overheerlijke cookies uit de oven. 

Ingrediënten voor 9 cookies

  • 113gr ongezouten (room)boter
  • 150gr suiker
  • 1 ei
  • 190gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1tl maizena
  • 50gr gehakte amandelen (zonder vel)
  • 50 cranberries
  • 2 el vlierbloesemsiroop

 

Het maken

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Klop de boter met suiker tot een romig geheel en voeg dan het ei toe.

3. Als het ei opgenomen is, voeg je het bakmeel, maizena en het snufje zout toe. Meng dit kort door elkaar totdat alles een geheel is.

4. Spatel dan de amandelen, cranberries en de siroop door het beslag.

5. Rol nu mooie bolletjes van het deeg (of gebruik een ijsschep) en leg deze op de  bakplaat. Zorg dat je genoeg ruimte overhoudt tussen de bolletjes want de koekjes lopen veel uit. Er passen ongeveer 4 tot 5 koekjes op 1 plaat en je moet dus hoogstwaarschijnlijk in 2x bakken.

6. Bak de koekjes in 11 minuten goudbruin en knapperig aan de rand.

 

~ Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Esther's Keuken
een maand geleden

Wat een lekker recept lijkt me dit! Deze ga ik ook eens proberen, maar wel wat aangepast naar mijn intoleranties. Dank voor de inspiratie!

Kelly - Zoet&Gevoed
een maand geleden

Hey Esther, wat leuk om te horen! Ze waren erg lekker haha.
Ben benieuwd wat je er van gaat maken! :D