
Deze rabarber pistache taart met rozenwater en granaatappelpitjes is een perfecte taart voor een thuisvakantie gevoel. De combinatie van pistache met rozenwater doet je denken aan het Midden-Oosten. Maar, de combinatie met de oer-Hollandse rabarber maakt deze taart echt helemaal compleet. <3
De ingrediënten (voor een 18cm taartvorm)
- 45gr pistache noten, fijngehakt
- 30gr amandelmeel
- 100gr bloem
- 1tl bakpoeder
- 100 kokosolie (gesmolten)
- 1 grote stengel rabarber (of 2 kleine) in kleine stukjes
- 2 eieren
- 1 eetlepel rozenwater
- 1 eetlepel (plantaardige) melk
- 100 gram (kokos)suiker
Vulling
- 200gr slagroom
- 1 eetlepel rozenwater
- 6 gehakte pistache noten
- rozenblaadjes
- granaatappelpitjes
Het maken
1. Verwarm de over voor op 175 graden. Vet de vorm in en bekleed met bakpapier.
2. Klop de suiker met de eieren tot een luchtig geheel. Meng in een andere kom de pistache noten, het amandelmeel, de bloem en het bakpoeder samen met een snufje zout en voeg beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
3. Voeg het rozenwater, de olie en melk toe en meng tot een samenhangend geheel. Spatel dan de rabarber door het beslag.
4. Bak de taart in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar zodra je er een prikkertje schoon uithaalt. Laat goed afkoelen.
5. Zodra de taart is afgekoeld kan je de vulling gaan maken. Hiervoor klop je de slagroom stijf met het rozenwater en doet deze in een spuitzak.
6. Haal de taart uit de vorm en snijd voorzichtig horizontaal doormidden. Spuit op de onderste laag nu een rand slagroom en bestrooi deze met granaatappelpitjes.
7. Leg nu de tweede laag er boven op en spuit hier ook slagroom op. Versier de bovenkant verder naar wens met de gehakte pistache nootjes, granaatappelpitjes en rozenblaadjes.
~ Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties