
Het is even geleden dat ik een recept geplaatst heb, maar na de vakantie (een geweldige rondreis door Costa Rica!) kwam het er steeds maar niet van. Maar, nadat ik vorige week deze overheerlijke Apple Pie buns maakte, wist ik dat het tijd was weer een recept te plaatsen.
De inspiratie voor deze buns kwam tijdens het koken van een Chinese maaltijd waar ik Steamed Buns maakte en dacht te veel gemaakt te te hebben. Dat was echter toch niet het geval maar het idee zat inmiddels al in mijn hoofd dus het weekend erna een volledige batch Apple Pie buns gemaakt. En geloof me, dat wil je!
Ingrediënten voor 10-12 broodjes
- 300gr bloem
- 5gr gedroogde gist
- 150gr water of melk
- 2 eetlepels suiker
- Snuf zout
- 1 appel
- Handjevol rozijnen/gedroogde cranberries
- 1 eetlepel (kokos)suiker
- Kaneel en steranijs naar smaak (bijv. 2 theelepels van beide)
Het maken
- Zorg dat het water of de melk lauwwarm is en voeg hier de suiker en gist aan toe. Laat dit een paar minuutjes staan totdat de gist begint te 'bloomen'.
- Doe ondertussen de bloem en het zout in een kom en voeg dan het gist mengsel toe. Alles goed kneden totdat er een soepel deeg ontstaat. Eventueel wat water of bloem toevoegen als het deeg te droog of nat is.
- Het deeg een in een met olie licht ingevette kom doen en afdekken met vershoudfolie. Laat dit een uur op kamertemperatuur rijzen totdat het deeg verdubbeld is.
- Verwarm de oven voor op 180graden.
- Snijd de appel in hele kleine stukjes en meng met de rozijnen/cranberries, suiker en kaneel/steranijs.
- Zodra het deeg klaar is met rijzen maak je er 10-12 kleine balletjes van. Druk ze plat en gebruik 0,5-1 eetlepel per bolletje als vulling en rol de broodjes weer op als mooie bolletjes. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met suiker. Bak de broodjes in 30 minuten af in de oven.
Serveer de broodjes met caramel of vanille saus. De broodjes zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn. :)
Heb je over? Dek de broodjes goed af en doe ze de volgende nog 10 minuutjes terug in de oven (180graden).
~ Smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties