Rozemarijn Yoghurt cake

Gepubliceerd op 14 januari 2020 om 05:47

Alles in deze vorm ziet er eigenlijk al goed uit he? Maar in deze cake zit een verrassend ingrediënt, namelijk rozemarijn!

 

Ik ben dol op rozemarijn, het combineert perfect bij (zoete) aardappelen uit de oven bijvoorbeeld, maar in een cake had ik het nog nooit geproefd. Maar wat was het lekker! Rozemarijn combineert perfect met de yoghurt in de cake en alles samen vormt een heerlijk fris en verrassend geheel. Aanrader deze!

Ingrediënten voor 1 tulband cake (1.5l)

  • 160ml olijfolie
  • 365ml Griekse yoghurt (of een andere wat dikkere yoghurt)
  • 3 grote eieren 
  • 1/2tl vanille extract
  • 1 takje verse rozemarijn, naaldjes los gemaakt en fijn gehakt
  • 310gr zelfrijzend bakmeel
  • 285gr witte basterd suiker
  • 1/2tl baking soda
  • 1/2tl nootmuskaat
  • Snuf zout

Topping

  • 150gr poedersuiker
  • 100ml yoghurt
  • 50ml honing

 

Het maken

1. Verwarm de oven voor op 170graden en vet de vorm goed in. Bestrooi de vorm ook lichtjes met bloem om zeker te zijn dat de cake loskomt.

2. Mix de olie met de yoghurt, eieren en vanille extract tot een romig geheel. Voeg de suiker en rozemarijn toe.

3. Zeef het bakmeel met het zout en de baking soda boven de kom en voeg ook de nootmuskaat toe. Mix alles nog even goed door totdat je een glad beslag hebt.

4. Bak de cake 50minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen (min. 1 uur).

5. Zeef de poedersuiker en meng met de yoghurt en 1 eetlepel honing tot een glad glazuur.

6. Haal de cake uit de vorm en prik gaatjes in de cake. Strijk de overige honing over de cake.

7. Maak daarna de cake af met het glazuur en eventueel wat extra rozemarijn naaldjes.

 

~ Enjoy!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.