
Als je cake wilt maken, maar geen zin hebt om naar de winkel te lopen, dan maak je cake met dat wat je in huis hebt.
Zo is deze erg lekkere smaakcombinatie ontstaan. Ik had nog flink wat sinaasappels in huis, gember is altijd voorradig en er was nog slagroom over die op moest. Toevoegen bij een basis cake recept, in een mooie tulband vorm afbakken en zo heb je alsnog een super lekkere en mooie cake te presenteren. Optioneel kan je er nog ganache bijmaken.
Ingrediënten voor 1 tulband vorm (1.5L)
- 250gr zachte boter
- 225gr witte basterd suiker
- 125ml slagroom
- 1 sinaasappel, rasp & sap
- 3 eieren (op kamer temperatuur)
- 275gr bloem
- 1tl bakpoeder
- Verse gember (2x2cm, geraspt)
- Zout
Het maken
1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en vet de tulband vorm goed in met boter. Bedek de vorm ook lichtjes met bloem om er zeker van de te zijn dat de cake uit de vorm komt.
2. Klop de boter met de suiker tot een luchtig en romig mengsel. Voeg de slagroom en het sap toe en klop dit kort mee.
3. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe totdat deze volledig zijn opgenomen.
4. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel. Voeg ook het zout en de rasp van de sinaasappel en gember toe. Spatel alles goed door totdat je een mooi glad beslag hebt.
5. Bak de cake 55-60 minuten goudbruin en gaar.
6. Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
7. Optioneel: Versier de cake met (Ruby) chocolade ganache, sinaasappelschil en kokos.
~ Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties