
Deze stapeltaarten zijn echt mijn favoriet! Super simpel, maar een oogverblindend resultaat!
Door de creme tussen de lagen, is deze cake ook vrij zwaar en daardoor meteen geschikt voor een wat grotere groep. Ik maakte deze cake laatste voor mijn verjaardag om te trakteren op kantoor.
Deze keer appel en peer door het beslag gedaan en de creme gewoon plain gehouden. Afgetopt met vers fruit en citroen rasp. YUM!
Ingrediënten voor 12 personen (vorm van 20cm)
- 150gr lichtbruine basterd suiker
- 250gr zachte roomboter + 75gr voor de crème
- 2tl vanille aroma
- 4 eieren
- 250gr zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 1tl bakpoeder
- 2eetlepels volle melk
- 1 appel, 1 peer
- rasp van 2 citroenen
- 100gr MonChou
- 250gr poedersuiker
- Vers fruit
Het maken
1. Verwarm de oven voor tot 180 graden en vet 2 vormen van 20cm goed in. Als je er maar 1 hebt, kan het beslag in twee keer afbakken.
2. Mix de suiker met de roomboter en 1tl vanille aroma tot een licht en fluffy geheel in een grote kom. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en zorg dat ze volledig opgenomen zijn.
3. Zeef het zelfrijzend bakmeel, met het zout en bakpoeder boven de kom. Spatel dit goed door het beslag heen. Voeg de melk toe om het geheel wat losser te maken.
4. Schil de appel en peer en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg ook de rasp van 1 citroen toe. Verdeel het beslag over 2 vormen.
5. Bak de taart in het midden van de oven in 25 tot 30 minuutjes gaar. Als je in 2 keer bakt, laat de taart dan eerst goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt voor de tweede laag.
6. Terwijl de taart afkoelt, maak je de crème. Mix de boter met de poedersuiker en roomkaas tot een licht glad geheel. Dit duur ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg de vanille toe en spatel dit door de crème heen.
7. Maak een spuitzak klaar voor gebruik. Je kan zowel een glad als kartel spuitmondje gebruiken. Ik heb een simpele gladde gebruikt.
8. Als de taarten volledig zijn afgekoeld, snijd je de bolling van allebei de taarten af om te zorgen dat je twee rechte lagen hebt. Leg een kant met de afgesneden kant naar boven en begin met het spuiten van toefjes. Begin vrij dicht bij de rand en werk naar binnen toe. Voor deze laag is het minder belangrijk als de toefjes niet goed lukken.
9. Leg de tweede laag met de afgesneden kant naar beneden op de onderste laag en druk licht aan. Nu kun je de bovenkant voorzichtig met toefjes gaan bespuiten. Begin aan de buitenkant en werk voor zover je wilt naar binnen.Ik heb bij deze taart de hele bovenkant bekleed met de crème.
10. Beleg de bovenkant met de verse vruchten en strooi er citroenrasp overheen.
~ Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties