
Een goede cheesecake heeft weinig extra's nodig om perfect te zijn. Dit is er precies zo eentje, simpele cheesecake basis, maar door het toevoegen van (eigengemaakte) frambozen jam door het beslag, wordt het toch een echt feestje!
Ingrediënten voor een vorm van 24cm
- 200gr Kandij koekjes (bastogne)
- 80gr boter (gesmolten)
- 5 eieren (M)
- 800gr verse roomkaas (kamertemperatuur)
- 1 theelepel vanille extract
- 1 zakje vanille suiker
- 100gr suiker
- 1 eetlepel bloem of maïzena
- snufje zout
- Rasp van 1 citroen
- 150gr verse frambozen
- Vers fruit naar keuze
- Optioneel: mini meringues
Het Maken
1. Begin met het maken van de frambozen jam. Doe de frambozen in een steelpannetje met een bodempje water en 50gr suiker. Breng dit zachtjes aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de frambozen helemaal zacht zijn. Laat dit een klein kwartiertje doorkoken en daarna afkoelen.
2. Bekleed vervolgens een springvorm van 24cm met bakpapier en vet goed in. Verwarm de oven voor op 150 graden.
3. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met achterkant van een lepel. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
4. Klop de roomkaas rustig los met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe en meng tot een geheel.
5. Voeg de suiker, het snufje zout, citroenrasp en vanille extract toe.
6. Spatel de bloem en de jam voorzichtig door het beslag. Stort het beslag in de vorm en laat de vorm een paar keer rustig op het aanrecht vallen om lucht eruit te halen.
7. Bak de taart voor 60 minuten in de oven. Om scheuren tegen te gaan, kan je bakjes water in de oven zetten om stoom te creëren.
8. Zodra de taart gebakken is, laat je de cheesecake eerst 1 uur in de oven afkoelen met de deur op een kiertje. Hierna laat je hem verder afkoelen op het aanrecht, waarna je de taart een nacht verder laat afkoelen in de koelkast (afgedekt of in een taartdoos).
9. De volgende dag kan je de taart versieren door vers fruit op de bovenkant te leggen, samen met eventueel mini meringues. Rasp er nog een citroen of limoen overheen, en klaar.
~ Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties