
Van het kijken van Master Chef AU, kreeg ik zin in panna cotta. Bijna elke aflevering komt er daar wel een voorbij, dus toen wij laatst een Italiaans avondje hadden, kon Panna Cotta daar niet bij ontbreken.
De panna cotta heeft een mokka smaak en is afgewerkt met caramelsaus, koffieboontjes en stroopwafel voor de Nederlandse touch. Klinkt perfect, toch? En het mooiste van alles is dat het nagenoeg geen tijd kost!
Ingrediënten voor 4 panna cotta's
- 50ml (Jersey) melk
- 250ml slagroom
- 5 blaadjes gelatine
- 1 mokka stick oploskoffie
- 50gr suiker
- Caramel saus (bijvoorbeeld dessert saus)
- Koffieboontjes en mini stroopwafels ter decoratie
Het maken
1. Week de gelatine in koud water.
2. Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje. Zorg dat de melk niet gaat koken!
3. Zodra de melk warm is voeg je de mokka toe en slagroom en verhit je dit kort.
4. Knijp de gelatine goed uit en roer met een garde door de het warme mengsel totdat alle gelatine opgelost is.
5. Giet het mengsel in ramequins vormen en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
6. Snijd de panna cotta voorzichtig met een mesje los langs de randen en houd het vormpje onder een warme kraan. Stort de panna cotta op een bord en decoreer naar eigen wens.
~ Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties