Stroopwafel cake

Gepubliceerd op 12 november 2019 om 06:04

Toen ik vorige week taarten mee naar het werk nam voor een workshop, kreeg ik het geniale idee (al zeg ik het zelf ;)) om een stroopwafel taart te maken op basis van de Funfetti cake. En jeetje, wat was die goed gelukt.

 

Zoals ik over de funfetti cake al zei, het is eigenlijk een super simpel recept, maar het resultaat is verbluffend. Ik roerde wat stroopwafels door het beslag en tussen de lagen zit een heerlijk zachte caramel crème met caramel brokjes. En ook de bovenkant is voorzien van de heerlijke crème en afgewerkt met stroopwafels en caramel stukjes. YUM.   

Ingrediënten voor 16 personen (vorm van 20cm)

  • 150gr lichtbruine basterd suiker
  • 250gr zachte roomboter + 75gr voor de crème
  • 2tl vanille aroma
  • 4 eieren
  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 1tl bakpoeder
  • 2eetlepels volle melk
  • 3 stroopwafels
  • 100gr MonChou
  • 250gr poedersuiker
  • Caramel saus (bijvoorbeeld dessertsaus of zelfgemaakt)
  • Mini stroopwafels
  • Caramel fudge blokken

 

Het maken

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden en vet 2 vormen van 20cm goed in. Als je er maar 1 hebt, kan het beslag in twee keer afbakken worden.

2. Mix de suiker met de roomboter en 1tl vanille aroma tot een licht en fluffy geheel in een grote kom. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en zorg dat ze volledig opgenomen zijn.

3. Zeef het zelfrijzend bakmeel, met het zout en bakpoeder boven de kom. Spatel dit goed door het beslag heen. Voeg de melk toe om het geheel wat losser te maken.

4. Breek de stroopwafels in (grove) stukken en verdeel het beslag over de vorm(en).

5. Bak de taart in het midden van de oven in 25 tot 30 minuutjes gaar. Als je in 2 keer bakt, laat de taart dan eerst goed afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt voor de tweede laag.

6. Terwijl de taart afkoelt, maak je de crème. Mix de boter met de poedersuiker en roomkaas tot een licht glad geheel. Dit duur ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg de vanille toe en ongeveer 1 eetlepel caramelsaus en spatel dit door de crème heen. 

7. Maak een spuitzak klaar voor gebruik. Je kan zowel een glad als kartel spuitmondje gebruiken. Ik heb een simpele gladde gebruikt.

8. Als de taarten volledig zijn afgekoeld, snijd je de bolling van allebei de taarten af om te zorgen dat je twee rechte lagen hebt. Leg een kant met de afgesneden kant naar boven en begin met het spuiten van toefjes. Begin vrij dicht bij de rand en werk naar binnen toe. Voor deze laag is het minder belangrijk als de toefjes niet goed lukken. Snijd wat caramel brokken klein en verdeel over deze laag.

9. Leg de tweede laag met de afgesneden kant naar beneden op de onderste laag en druk licht aan. Nu kun je de bovenkant voorzichtig met toefjes gaan bespuiten. Begin aan de buitenkant en werk voor zover je wilt naar binnen.Ik heb bij deze taart de hele bovenkant bekleed met de crème.

10. Snijd de mini stroopwafels voorzichtig met een mes doormidden en plaats deze in een ring op de taart. Decoreer verder af met stroopwafel kruimels en caramel stukjes.

 

~ Enjoy!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne
10 maanden geleden

Hallo. Is dit recept nu voor 1 of 2 taarten?

Kelly
9 maanden geleden

Hoi Anne,

dit recept is voor 1 taart van 2 lagen.
Je bakt met dit recept 2 aparte lagen, die uiteindelijk 1 taart vormen. :)