Basis recept Cupcakes

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 om 06:00

Er is bijna niks leukers dan een tafel vol met vrolijke cupcakes. Het is de topping die een cupcake aantrekkelijk maakt, maar het valt of staat uiteindelijk met het cakeje zelf. 

Ik maakte deze cupcakes samen met een vriendin van de middelbare school die ik al een aantal jaar niet meer gezien gehad. Super leuk om weer bij te praten en samen wat te bakken. En die mooie topping? Dat heb ik van haar geleerd! :)

 

En dat leuke reuzenrad? Die kreeg ik vorig jaar van mijn lieve vriendinnen voor mijn verjaardag. 

Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 2 eieren (M)
  • 70gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker (8gr)
  • Snufje zout
  • 70ml (zonnebloem)olie
  • 100gr bloem
  • 5gr bakpoeder
  • 40ml melk
  • Optioneel: Chocolate chips

 

Het maken:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed twee cupcake trays met papieren of siliconen vormpjes. 

2. Klop de eieren met de suiker en het snufje zout voor een paar minuutjes op.

3. Voeg de olie, de melk, bloem en bakpoeder toe en mix alles tot een samenhangend geheel.

4. Optioneel: spatel de chocolate chips door het  beslag.

5. Verdeel het beslag met twee lepels gelijkmatig over de cupcake vormpjes (vullen voor 3/4). 

6. Bak de cupcakes voor zo'n 20 tot 25 minuten goudbruin in de oven.

7. Naar wens kan je de cupcakes, zodra deze afgekoeld zijn, versieren met een lekkere topping. Dit kan bijvoorbeeld met botercrème of met roomkaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.