Makkelijke Banoffee taart

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 06:00

Wat mij betreft is dit een van de makkelijkste taarten die er is, maar wel een met een top resultaat. Want wie houdt er nu niet van caramel met room?!

 

Dit is een ideale taart om te maken als je bijvoorbeeld meerdere taarten op een dag moet/wilt maken. Door het gebruik van Gecondenseerde Melk voor caramel saus, is deze taart in a mum van tijd klaar. Oke, hij moet even afkoelen in de koelkast tussendoor, maar verder? Easy peasy! 

Ingrediënten voor een springvorm van 24cm:

  • 260gr kandij koeken (bijv. Bastognekoeken, 1 rol)
  • 225gr (room)boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 tot 3 bananen
  • Citroensap van 1 citroen
  • 250ml slagroom
  • 50gr suiker
  • 1 zakje klop-fix
  • Pure en witte chocolade ter decoratie

 

Het maken:

1. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2. Verkruimel de koekjes door bijvoorbeeld de koekjes in een plastic zak te doen en plat te slaan met een deegroller. Of gebruik een keukenmachine indien je die hebt. :)

3. Smelt 100gr van de boter in een pannetje en meng hier de koekkruimels door. Stort de koekkruimels in de vorm en druk plat met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot verder gebruik.

4. Giet de melk in een pannetje en voeg hier de resterende boter aan toe. Zet het vuur op een lage tot middelhoge stand en blijf goed roeren. Onder continu roeren zie je de melk langzaamaan veranderen tot een caramel saus. Blijf roeren totdat je de gewenste dikte hebt bereikt (dit duurt waarschijnlijk 10-15 minuten). Laat licht afkoelen terwijl je de bananen in plakjes snijdt.

5. Haal de bananen lichtjes door het citroensap en leg de ze dan op de eerder gemaakte koekjesbodem. Je kan er voor kiezen twee lagen banaan te doen, maar ik vond 1 laag voldoende. Schenk hier de caramel saus over en zet in de koelkast voor ongeveer 1,5uur totdat de caramel saus koud en stijver is.

6. Klop de slagroom samen met klop-fix en suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en kies een spuitmondje naar keuze. Spuit mooie hopjes op de taart.

7. Decoreer de taart verder met chocolade schaafsel door deze boven de taart over een rasp te halen.

 

~ AMake

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.