
Zijn jullie ook zo gek op Cinnamon Rolls?! Ik vind ze echt heerlijk en perfect voor zondags ontbijt of een brunch. Maar ze dienen ook goed als tussendoortje.
Omdat wij zelf eigenlijk tegenwoordig vrijwel geen zuivel van koeien meer eten of drinken en ik toch zin had in Cinnamon Rolls, heb ik geprobeerd een Vegan variant te maken. En dat pakte eigenlijk vrij goed uit!
Ingrediënten voor 8 rolls:
De rolls:
- 2 theelepels instant gist
- 250ml kokos melk
- 3 eetlepels kokosolie
- 130gr bloem
- 50gr (kokosbloesem) suiker
De vulling:
- 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
- 50gr suiker
- 1 eetlepel kaneel
Het maken:
1. Smelt eerst de kokosolie en laat dit een beetje afkoelen.
2. Verwarm de kokosmelk en voeg hier de gist aan toe. Roer goed door en laat een minuutje of 2-3 staan. Voeg dan de kokosolie toe.
3. Mix de bloem en suiker in een grote kom en voeg hier langzaam het kokosmelk mengsel aan toe. Het makkelijkste is om nu verder te kneden met de hand totdat je een mooie stevige samenhangende bal hebt.
4. Leg de bal in een kom en dek licht af met plastic folie. Laat op een warme plaats voor 1 rijzen.
5. Bestuif het aanrecht licht met bloem en rol hier op de deegbal uit tot een rechthoek van ongeveer 14x20cm.
6. Verdeel de kokosolie met een kwast over het deeg en besprenkel met de suiker en kaneel.
7. Rol het deel op vanaf de lange kant tot een mooie rol.
8. Vet een ovenschaal in of bekleed een bakplaat met bakpapier.
9. Snijd gelijke stukken van de deegrol en leg de broodjes met ongeveer 1 cm tussenruimte op de plaat of in de schaal. Dek weer licht af met plastic folie en laat nog 1 uur rijzen.
10. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Na de rijs verwijder je de folie en bak je de broodjes af in 25-30 minuten.
~ Smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties
Wat leuk dat ik dit keer wat van jouw website mocht swiepswoepswappen. Deze broodjes zijn lekker!!
Lief, dankjewel! Erg leuk om je lekkere creatie terug te zien! =)