Funfetti cake

Gepubliceerd op 17 september 2019 om 06:00

Deze funfetti cake is bij uitstek een van mijn favoriete taarten voor een verjaardag! De basis is een simpele vanille cake, afgewerkt met roomkaas botercreme. Door de creme een kleurtje te geven en de bovenkant naar wens te decoreren, kan je met deze taart allerlei kanten op.

 

Zo heb ik deze ook al eens gemaakt voor Pasen met een pastel kleurtje en paaseieren bovenop, maar als verjaardagstaart is dit ook zeer zeker een hit. En het mooiste van alles, deze taart is super simpel!

Ingrediënten voor 16 personen (vorm van 20cm)

  • 150gr lichtbruine basterd suiker
  • 250gr zachte roomboter + 75gr voor de creme
  • 2tl vanille aroma
  • 4 eieren
  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 1tl bakpoeder
  • 2eetlepels volle melk
  • 100gr sprinkles (suiker decoratie voor taarten)
  • 100gr MonChou
  • 250gr poedersuiker
  • kleurstof naar keuze
  • Mini marshmallows

 

Het maken

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden en vet de vorm goed in. 

2. Mix de suiker met de roomboter en 1tl vanille aroma tot een licht en fluffy geheel in een grote kom. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en zorg dat ze volledig opgenomen zijn.

3. Zeef het zelfrijzend bakmeel, met het zout en bakpoeder boven de kom. Spatel dit goed door het beslag heen. Voeg de melk toe om het geheel wat losser te maken.

4. Spatel de sprinkles er door heen (houd een beetje achter ter decoratie) en verdeel het beslag over de vorm(en).

5. Bak de taart in het midden van de oven in 25 tot 30 minuutjes gaar. Als je in 2 keer bakt, laat de taart dan eerst afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt voor de tweede laag.

6. Terwijl de taart afkoelt, maak je de creme. Mix de boter met de poedersuiker en roomkaas tot een glad geheel. Voeg de vanille en desgewenst kleurstof toe en mix totdat je de juiste kleur hebt.

7. Maak een spuitzak klaar voor gebruik. Je kan zowel een glad als kartel spuitmondje gebruiken. Ik heb een simpele gladde gebruikt.

8. Als de taarten volledig zijn afgekoeld, snijd je de bolling van allebei de taarten af om te zorgen dat je twee rechte lagen hebt. Leg een kant met de afgesneden kant naar boven en begin met het spuiten van toefjes. Begin vrij dicht bij de rand en werk naar binnen toe. Voor de laag is het minder belangrijk als de toefjes niet goed lukken.

9. Leg de tweede laag met de afgesneden kant naar beneden op de onderste laag en druk licht aan. Nu kun je de bovenkant voorzichtig met toefjes gaan bespuiten. Begin aan de buitenkant en werk voor zover je wilt naar binnen. Ik heb bij deze express wat ruimte in het midden overgelaten om daar de mini marshmallows in the leggen maar je kan ook de hele bovenkant bedekken met de creme.

10. Versier de taart naar wens met achtergehouden sprinkles, mini marshmallows of eventueel fruit!

 

Tip: Ook leuk, een taart met 4 lagen! Verdubbel de ingrediënten en bak 4 ipv 2 lagen volgens het recept.

 

~ Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.