Aardbeien taart

Gepubliceerd op 9 september 2019 om 06:00

Een grote aardbeien slof met banketbakkersroom en aardbeien slagroom.

 

Voor een verjaardag werd mij gevraagd een taart met aardbeien te maken. Rond die tijd verschenen er net allerlei lekkere sloffen op Instragram dus daar kreeg ik inspiratie van! Ik heb echter geen sloffen vorm, maar wel een mooie vierkante vorm, waar dus precies 2 sloffen in passen, perfect!

Al zeg ik het zelf, ik ben erg tevreden met hoe dit uitpakte!

Ingrediënten voor 1 vierkante vorm (20x20)

De bodem:

  • 280gr (patent)bloem
  • 180gr roomboter
  • 150gr lichte basterd suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2tl bakpoeder
  • 150gr amandelspijs

Vulling:

  • Banketbakkersroom (bijvoorbeeld Dr. Oetker of naar recept van Laura's Bakery)
  • 100ml slagroom >30% vet
  • 1 zakje klopfix
  • 1tl Aardbeien aroma (Ik heb verschillende aroma's gekocht bij de Xenos)
  • Aardbeien (ongeveer 150gr)

 

Het maken

  • Klop eerst het ei los. De ene helft heb je nodig voor het deeg en de andere helft voor het losmaken van het amandelspijs.
  • Meng de bloem, boter, suiker, half ei, zout, citroenrasp en bakpoeder tot een samenhangend geheel. Maak er een plak of bal van en laat tenminste 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en vet de bakvorm goed in (en bekleed met bakpapier als het een springvorm is). 
  • Verdeel het deeg op de bodem van de vorm tot een mooie plak van ongeveer 8mm dik.
  • Klop het spijs met de andere helft van het ei los en verdeel over het deeg. Laat een rand van ongeveer 1cm vrij.
  • Bak de bodem voor 30 minuten in de oven. Laat een paar minuten afkoelen en verwijder dan de vorm.
  • Zodra de bodem afgekoeld is, verdeel je de banketbakkersroom erover (nog steeds 1cm vrijhouden langs de rand). 
  • Klop de slagroom stijf met de aroma en het zakje klopfix. 
  • Nu kun je je fantasie de vrije loop laten en de taart opmaken zoals je zelf wilt. Ik ben begonnen met plakjes snijden van de aardbeien en van buitenaf begonnen met het bedekken van de taart. In het midden blijft er dan precies een plekje over om wat creatiefs te doen.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes naar wens.

 

~ Smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.