
Een smeuïge glutenvrije en melkvrije brownie, do I need to say more?!
Deze brownies van sorghum en amandelmeel zijn echt zo lekker. Misschien wel lekkerder dan de normale brownie. Super smeuïg, heerlijk zacht van smaak en een en al chocolade. YUM!
Ingrediënten voor 1 brownie (20x30cm)
- 150gr pure chocolade (>72%)
- 120gr kokos olie
- 2 eieren (large)
- 220gr donkere basterd suiker
- 65gr amandelmeel
- 30gr sorghummeel
- 1eetlepel maizena
- flinke snuf zeezout
- 1/4 theelepel baksoda (half zakje)
- 3theelepels vanille extract
- Kokos chips en/of cacao nibs ter decoratie
Het maken:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed een brownie vorm met bakpapier en vet de randen goed in.
2. Smelt de chocolade met de kokos olie au-bain-marie.
3. Mix ondertussen de eieren met de suiker schuimig en spatel daar beetje bij beetje de meelsoorten, maizena en de baksoda en het zout doorheen.
4. Voeg de gesmolten chocolade massa en vanille extract toe en stort het deeg in de vorm. Top af met kokos chips en of cacao nibs (of iets anders naar keuze).
5. Bak de brownie in 30 minuten gaar in de oven.
~ Smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties