
Glutenvrije en melkvrije chocolade koekjes van Tijgernoot meel!
Een andere van de glutenvrije meelsoorten die ik uitgeprobeerd heb, is Tijgernoot meel. Ondanks dat dit van een noot is, wilde ik het toch uitproberen. Amandelmeel gaat immers goed. Maar helaas, tijgernoot meel gaat niet goed. Meer dan 1 koekje heb ik dus ook niet op van deze batch. Aangezien mijn vriend wel erg enthousiast was over deze koekjes (hij at ze het liefst in 1x op!), toch besloten receptje te plaatsen. Nouja recept, veel stelt dit niet voor haha!
Ingrediënten voor 8 koekjes
- 125ml kokosolie (gesmolten)
- 1theelepel vanille extract
- 100gr kokosbloesemsuiker
- 1 ei
- 190gr tijgernoot meel
- 1theelepel baksoda
- Snufje (zee)zout
- 100gr pure chocolade (>72%)
Het maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix de olie met de suiker, het ei en de vanille goed door elkaar. Spatel dan het meel, het zout en de baksoda door het beslag. Hak de chocolade fijn en spatel deze ook door het beslag.
Maak gelijke bolletjes van het deeg en leg deze met wat tussenruimte op de bakplaat. Druk nog een stukje chocolade boven in.
Bak de koekjes voor 10 minuten in de oven. Ze zijn nog vrij zacht als ze eruit komen, maar laat ze goed afkoelen en verplaats ze dan naar een rekje om volledig af te koelen.
In een afgesloten trommel zijn deze koeken zeker een dag of 5 goed.
~ Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties