Cake van bananenmeel

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 om 06:00

Cake van bananenmeel met blauwe en rode besjes, glutenvrij en koemelkvrij!

 

Zoals ik in mijn post van vorige week aangaf, had ik allerlei glutenvrije meelsoorten gekocht, waaronder dus ook bananenmeel. Een perfecte meelsoort voor in de zoete baksels. Deze cake met besjes kwam perfect uit de oven en volstaat ook prima als ontbijt. En veel meer dan alles door elkaar mengen is het eigenlijk niet! ;)

Basisrecept gevonden bij BioToday.

 

Wat mij betreft is dit meel een blijvertje en ik kan niet wachten nog meer lekkere taarten en cakes te maken met dit meel.

Ingrediënten voor 1 cake

  • 180gr bananenmeel
  • 150gr kokosolie (gesmolten)
  • 150gr (kokosbloesem) suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels kaneel
  • 70ml geitenyoghurt (of andere indien koemelkvrij niet vereist is)
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 handjes blauwe bessen + 1 handje rode bessen

 

Het Maken:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed de cakevorm met bakpapier (vet eventuele vrije randen in met wat kokosolie of boter).

Meng alle ingrediënten (behalve de besjes) samen in een kom tot een samenhangend glad beslag.

Spatel dan de besjes erdoor heen.

Bak de cake voor 55 minuten in de voorwarmde oven.

 

~ Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.