Glutenvrije Kokos Fruit taart

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 om 12:36

Dit glutenvrije en lactosevrije taartje met zomers fruit was een zondagmiddag experiment wat eigenlijk heel goed uitpakte!

 

Als echte zoetekauw is het soms lastig tevreden te zijn met suikervrij en gezondere baksels, maar door het zachte zoete fruit was het voor dit taartje geen probleem. Zeker in combinatie met de kokos en het amandelmeel waardoor de cake een lekker zachte structuur krijgt. En wat ook super fijn is aan dit recept, is dat je het eigenlijk alleen maar even hoeft te mixen voordat het de oven in gaat. Zo klaar dus! =) 

Ingrediënten voor een kleinere springvorm (20cm)

  • 100gr amandelmeel
  • 75gr gerapste kokos
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren (m)
  • 100gr kokosolie (gesmolten)
  • 2 wilde perziken
  • 2 pruimen

 

Het maken:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed de vorm met bakpapier en vet in met wat boter of (kokos)olie.
  • Mix de droge ingrediënten in kom en voeg daarna de eieren en kokosolie toe. Meng totdat je een samenhangend geheel hebt.
  • Snijd het fruit klein en spatel door het beslag.
  • Stort het beslag in de vorm en bak de taart voor 45 minuten in de oven.

 

~ Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.