Kokos Limoen bollen

Gepubliceerd op 3 augustus 2019 om 21:25

Gezonde kokos bollen met frisse limoen! Volledig glutenvrij en lactose vrij. Yum!

 

Sinds we zoveel mogelijk het Longevity dieet volgen, zijn we natuurlijk ook op zoek gegaan naar iets lekkers voor de bij thee 's avonds, maar wat wel binnen de richtlijnen van dr. Gundry valt. Aangezien hij kokos erg aanprijst en wij dol zijn op kokos, ging ik op zoek naar kokosmakronen met een twist. Net als bij de Appel Yoghurt cake, eindigde ik op de site van Rutger Bakt (https://rutgerbakt.nl/). Ik vond daar een recept voor kokosmakronen met limoen. Een frisse twist!

Ingrediënten voor ± 9 bollen

  • 175gr geraspte kokos
  • 25gr amandelmeel
  • 4 eiwitten - 120gr (als ik de dooiers niet kan gebruiken, koop ik altijd een flesje gepasteuriseerd eiwit)
  • 1 el honing
  • 1tl vanille extract
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • snuf zout

 

Het maken:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht oven) en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

 

Plaats een pan water op het vuur en laat deze op zo laag mogelijk vuur zachtjes aan koken. Doe alle ingrediënten, behalve de limoen rasp, in een hittebestendige kom en plaats deze op de pan. Verhit dit al roerend totdat de honing opgelost is. Het mengsel begint nu ook aan de onderkant van de kom vast te plakken.

Meng nu de rasp er door heen en laat het mengsel een beetje afkoelen.

 

Draai mooie bolletjes van de kokos en leg deze op de bakplaat. Bak de bolletjes zo'n 15 minuten in het midden van de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.

 

Even af laten koelen en klaar! 

 

In een dichte trommel zijn deze bolletjes zeker een kleine week goed. Perfect dus om in het weekend te maken en de rest van de week van te smullen. =)

 

Smakelijk!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.