
Heerlijke frisse appel cake! Yum!
Ondanks de vele recepten die ik continu uitprobeer, blijft een cake of taart met Appel toch altijd nog favoriet hier. Gelukkig is appel ook erg veelzijdig en ontstaat er daardoor alsnog veel variatie. Zo kwam ik laatst een Appel Yoghurt cake tegen bij Rutger Bakt (https://rutgerbakt.nl/) en gaf er mijn eigen draai aan. Door het gebruik van amandelmeel en Griekse yoghurt, krijg je een heerlijk zachte maar lichte cake.
Toch wel een van de lekkerste appel cakes die er is!
Oh, en weet je wat ook heel fijn is aan deze cake? Hij staat echt binnen een handomdraai in de oven!
Ingrediënten voor een 24cm springvorm:
- 150gr bloem
- 50gr amandelmeel
- 2tl bakpoeder
- snufje zout
- 150gr suiker + 1/2 eetlepel
- 1 eetlepel kaneel + 1 theelepel
- 100ml zonnebloem olie
- 150gr Griekse Yoghurt (10% vet)
- 4 (large) eieren
- rasp en sap van 1 citroen (bio of schoon geboend)
- 2 stevige appels
- 2 eetlepels abrikozenjam
Het maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven). Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
Mix de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, snufje zout, suiker en kaneel door elkaar. Voeg daarna de olie en Griekse yoghurt en mix tot een mooi geheel. Voeg dan de eieren toe en rasp van 1 citroen en zorg dat alles volledig gemengd is.
Stort het beslag in de vorm.
Meng het citroen sap met de halve eetlepel suiker en wat kaneel.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Laat hier je creativiteit spelen en bedenk voor het snijden hoe je de taart op wilt maken. Ik heb 1 1/2 volledig in partjes gesneden en een halve appel in kleine splinters.
Doe de appelstukjes in de bak van het citroensap en zorg dat ze volledig ondergedompeld zijn geweest.
Maak nu je taart op zoals gewenst.
Bak de taart in het midden van de oven in zo'n 40 tot 45 minuten gaar.
Laat afkoelen en verwijder de rand na zo'n 10-15 minuten. Meng nu de abrikozenjam met 1 à 2 eetlepels warm water en bestrijk hiermee de taart voor een mooie glans.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties